For fysioterapeuter

Hva er AktivA®?

AktivA® er en nasjonal implementeringsmodell for behandling av kne- og hofteartrose (inkludert degenerativ menisk) og består av tre deler:

  1. AktivA®-kurs for fysioterapeuter med innføring i AktivA®-forløpet inkludert oppdatert kunnskap om artrose i hofte/kne, gjennomføring av artroseskolen og innføring i registrering i kvalitetsregisteret.
  2. Et utdanningsprogram (artroseskolen) og oppfølging av pasienter med artrose i hofte og/eller kne med tilpasset trening individuelt og/eller i gruppe.
  3. Registrering av data i AktivA®’s kvalitetsregister.

På disse sidene vil du som fysioterapeut få informasjon om de forskjellige delene av AktivA®-programmet. Dersom du har deltatt på AktivA®-kurs vil du også få tilgang til passordbelagte sider der powerpoint-presentasjoner, materialet du trenger for å gjennomføre artroseskole, videoer/presentasjoner av basisøvelser og tester ligger. I tillegg vil du få tilgang til det elektroniske kvalitetsregistreringssystemet.

Kurs for fysioterapeuter

Det gjennomføres jevnlig AktivA®-kurs for fysioterapeuter (vanligvis ca 4 ganger pr år). Tidspunkt og påmelding til disse kursene vil ligge på denne siden.

AktivA®-kurs for fysioterapeuter er et 1-dags kurs der følgende tema gjennomgås; hva er artrose, behandling av artrose, ernæring og vektregulering, gjennomgang av øvelsesprogram, tester og elektronisk registreringssystem, erfaringer fra AktivA® (fysioterapeut/pasient).

Kursavgiften er på 4000,-

Kurset inkluderer

  • Tilgang til diverse kursmateriale til bruk i egen klinikk (fullt utarbeidet powerpoint-fil til bruk i artroseskolen, brosjyrer og foldere som kan deles ut til pasienter)
  • AktivA®-effekter (t-skjorter m.m.)
  • Tilgang til elektronisk kvalitetsregistreringssystem der resultater kan benyttes i kommunikasjon med pasient og annet helsepersonell
  • Tilgang til utvidet informasjon på AktivA® sine passordbelagte sider
  • Lunsj og pausemat

Påmelding til kurs her

Les mer om utdanningsprogrammet (passordbelagt).

Oversikt over AktivA®-fysioterapeuter

Kommer

Hva er AktivA®?


AktivA® er et strukturert utdanningsprogram for fysioterapeuter, et informasjons- og treningsprogram for pasienter med kne- og/eller hofteartrose, samt et elektronisk registreringsystem.

Hva er artrose?


Artrose er en revmatisk leddsykdom som berører hele leddet og som er svært vanlig, spesielt hos middelaldrende og eldre. Leddsykdommen påvirker leddhinnen, leddvæsken, leddkapsel, brusken i leddet og benvevet som ligger under brusken. Leddbåndene og muskulaturen påvirkes også.

Følg oss på SoMe


Skroll til toppen