Hvordan henvise

Henvise til AktivA-terapeut og artroseskole

Pasienter som ønsker å delta på artroseskolen og/eller få oppfølging av en AktivA-fysioterapeut trenger ikke henvisning, og kan ta direkte kontakt med en AktivA-klinikk. Epikrise kan med fordel sendes med pasienten eller elektronisk via Norsk Helsenett (NHN) som brukes av flere. Nærmeste AktivA-klinikk finner du her.

Henvise til klinisk ernæringsfysiolog

Tilbud om kostholdsveiledning fra det offentlige er per i dag svært begrenset. Det finnes imidlertid flere kliniske ernæringsfysiologer som jobber privat og som tilbyr kostholdsveiledning både fysisk og digitalt. Pasienter som ønsker oppfølging av klinisk ernæringsfysiolog trenger ikke henvisning og kan ta direkte kontakt selv. Private klinisk ernæringsfysiologer kan også velge å benytte Norsk Helsenett (NHN) og henvisning kan da også sendes via NHN.

Hva er AktivA®?


AktivA® er et strukturert utdanningsprogram for fysioterapeuter, et informasjons- og treningsprogram for pasienter med kne- og/eller hofteartrose, samt et elektronisk registreringsystem.

Hva er artrose?


Artrose er en revmatisk leddsykdom som berører hele leddet og som er svært vanlig, spesielt hos middelaldrende og eldre. Leddsykdommen påvirker leddhinnen, leddvæsken, leddkapsel, brusken i leddet og benvevet som ligger under brusken. Leddbåndene og muskulaturen påvirkes også.

Følg oss på SoMe


Skroll til toppen