For pasienter

Slik går du frem for å få behandling for kne- og hofteartrose:

  • Dersom du ønsker å være med i AktivA®, så kan du søke opp den AktivA®-klinikken som ligger nærmest deg ved å gå inn på Finn AktivA®-klinikk. Du tar deretter direkte kontakt med den aktuelle klinikken.
  • Deltakelse i AktivA® innebærer at du skal være med på pasientundervisning (artroseskole) der en fysioterapeut som har deltatt på utdanningsprogrammet i AktivA vil gi deg bedre innsikt i din artrosesykdom, behandling av denne og hva du selv kan gjøre for å bedre dine symptomer. Deretter vil du gjennomgå et ca 6-12 ukers individuelt tilpasset treningsprogram med trening to ganger i uken som du i samråd med din fysioterapeut kan velge å gjøre individuelt eller i gruppe.
  • Før oppstart og etter 3, 12 og 24 måneder vil du også besvare et elektronisk spørreskjema (kan sendes som post for de som ikke har mulighet til å besvare elektronisk).
  • Når du har startet opp treningen hos fysioterapeut kan du få tilgang til videoer av basisøvelser som du kan benytte for å gjøre øvelser også på egenhånd. Passordet for å se øvelsene kan du få av din fysioterapeut.
  • Trening er ferskvare, så det er viktig at du fortsetter å trene også etter at du er ferdig med behandlingen hos fysioterapeut.
  • Pasienter som har deltatt i AktivA® er godt fornøyd med behandlingen de får. Du kan se andre resultater ved å gå inn på siden for resultater.

Hva er AktivA®?


AktivA® er et strukturert utdanningsprogram for fysioterapeuter, et informasjons- og treningsprogram for pasienter med kne- og/eller hofteartrose, samt et elektronisk registreringsystem.

Hva er artrose?


Artrose er en revmatisk leddsykdom som berører hele leddet og som er svært vanlig, spesielt hos middelaldrende og eldre. Leddsykdommen påvirker leddhinnen, leddvæsken, leddkapsel, brusken i leddet og benvevet som ligger under brusken. Leddbåndene og muskulaturen påvirkes også.

Følg oss på SoMe


Skroll til toppen